De laatste trends, tips, onze kennis en zaken die ons bezig houden; dat lees je hier.

8 copywriting tips om je content te verbeteren

Copywriting en content marketing zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Of je nu teksten moet schrijven voor een blog, whitepaper,..

Lees verder

Aug 18, 2020

SEO en autoriteit: dit moet je weten - deel 3

Je website is SEO-proof als je aan de drie pijlers voldoet: techniek, content en autoriteit. In onze vorige blogs gingen we in op het..

Lees verder

Aug 6, 2020

6 tips om de techniek van je SEO te verbeteren - deel 2

Achter de technische kant van SEO gaat meer schuil dan je denkt. Het optimaliseren van je URL-structuur, een snelle laadtijd van je website..

Lees verder

Jul 6, 2020

Een slecht verhaal met goede afloop

Op 13 juli 2020 bestaat FNKE 5 jaar. Traditiegetrouw blik ik rond FNKE’s verjaardag terug op het jaar. Dit jaar, dat in het teken staat van..

Lees verder

Jun 25, 2020

7 tips voor SEO-proof content - deel 1

Zodra je aan de slag gaat met het maken en schrijven van content wil je natuurlijk ook door je doelgroep worden gevonden. Door je content..

Lees verder

Jun 12, 2020

Wat kost content marketing?

Investeren in content marketing is een slimme zet: je bereikt je doelgroep met relevante content waardoor het aantal leads en de omzet op..

Lees verder

Jun 3, 2020

Sluit meer deals met een CRM-systeem in HubSpot

Tegenwoordig zijn klanten en prospects minder voorspelbaar en is het lastiger om ze te beïnvloeden tot aankoop. Het onderhouden van je..

Lees verder

May 28, 2020

De effecten van de coronacrisis op je merkimago

Welk effect heeft de coronacrisis op je merkimago? Dat hangt af van de manier waarop je inspeelt op de situatie. Pas je de..

Lees verder

May 26, 2020

Een content marketing plan opstellen in 7 stappen

Wil jij succes boeken met content marketing? Stel dan voordat je aan de slag gaat een content marketing plan op! Wij helpen je op weg met..

Lees verder

May 12, 2020

Waarom je marketing automation moet inzetten

Met marketing automation optimaliseer en automatiseer je marketingactiviteiten. Je genereert nieuwe leads die vervolgens klant en..

Lees verder

Apr 29, 2020

Wat is content marketing?

Content marketing is dé manier om je merk onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Maar wat hoort er tegenwoordig allemaal wel en..

Lees verder

Apr 20, 2020

Stappenplan: zo maak je een buyer persona

Wil je je doelgroep raken met relevante content? Dan moet je wel weten hoe je doelgroep eruit ziet. Om de juiste doelgroep te bereiken stel..

Lees verder

Apr 17, 2020

Wat levert content marketing op?

Content marketing is een investering die je doet voor de lange termijn. Wat we allemaal willen weten is: wat levert het op? Dit is..

Lees verder

Apr 9, 2020

Stappenplan: Crisiscommunicatie in tijden van het coronavirus

Het zijn bizarre tijden. Hoe pas je de communicatie van je bedrijf aan in tijden van crisis? Hoe blijf je top-of-mind en relevant voor je..

Lees verder

Mar 17, 2020

De 7 content marketing trends van 2020

Content marketing is hot en mag niet ontbreken in je strategie. Ieder communicatiebureau op de hoek claimt inmiddels de term. Het is een..

Lees verder

Jan 16, 2020

8 creatieve schrijftips voor content marketing

Zit je vast in schrijfpatronen? Kom los met deze 8 creatieve schrijftips! Eens kijken of ik jou kan uitdagen om teksten creatiever te maken. Lees verder

Jan 1, 2020

Van junior tot medior PR-consultant in 2 jaar: op je bek gaan en weer opstaan

Na een periode als backpackend-paardenmeisje in Australië stond ik op de deurmat van FNKE. Ik overleefde een pittig sollicitatiegesprek en..

Lees verder

Oct 15, 2019

FNKE’s nieuwe aanwinst: Robin Jansen

Zoals de naam in de titel al verklapt: ik ben Robin (♀). De nieuwste aanwinst van FNKE. Met mijn 21 jaar aan levenservaring ben ik de..

Lees verder

Aug 12, 2019

The times they are a-changin'

Vier jaar geleden startte het FNKE avontuur voor Paul. Ik kende Paul uit het Arnhemse en vroeg hem of hij nog een goede consultant voor..

Lees verder

May 31, 2019

PR Tooltip: HubSpot als Inbound PR Newsroom

Een moderne newsroom is zo veel meer dan een overzicht van je laatst verzonden persberichten. Waar moet die newsroom van vandaag de dag aan.. Lees verder

Mar 7, 2019

Lessen die we hebben geleerd van de minor PR - deel 1

Er wordt nog wel eens gemopperd op het niveau van opleidingen communicatie of marketing, en de studenten die ze afleveren. Eerlijk is.. Lees verder

Feb 19, 2019

Ga je voor inbound marketing of inbound PR?

Wil je meer relevante leads genereren en sales? Pas dan inbound marketing toe. Wil je goed gevonden worden door de media? Ga dan voor goud.. Lees verder

Jan 29, 2019

5 tips om je team te betrekken bij een campagne met een PR dashboard

Vroegah, toen alles nog goed was, reed je met een pers- en knipselmap op de bijrijdersstoel het hele land door. Kost zeeën van tijd, was.. Lees verder

Jan 23, 2019

Inbound PR stap 3: Maak relevante content voor je doelgroep

In de PR-wereld draait het allang niet meer om wie het beste verkooppraatje over een bedrijf kan vertellen. Stakeholders bereiken met.. Lees verder

Nov 12, 2018

Leren adviseren, zo geef je klanten advies als PR consultant

Op de allerhoogste verdieping van een kantoorgebouw in Amsterdam stappen mijn collega Evelien en ik de ruimte in waar we de komende tijd..

Lees verder

Nov 9, 2018

Dit is waarom je niet zonder een PR Dashboard van FNKE kan

Er zijn ontzettend veel verschillende monitoring tools. Ze kunnen allemaal ook weer net iets anders heel goed en andere dingen weer minder... Lees verder

Nov 4, 2018

Hoe beinvloed je online sentiment?

Het is natuurlijk geweldig als er alleen maar positief over je merk wordt gepraat. Maar op het moment dat er online een negatieve trend.. Lees verder

Nov 2, 2018

Inbound PR stap 2: maak een newsroom

Eerder schreef mijn collega Bram over de eerste stap bij inbound PR: het maken van media persona’s . In deze blog neem ik je mee in het.. Lees verder

Oct 25, 2018

Je hebt niks aan PR-waarde, hier heb je wel wat aan

Sinds ik in deze branche actief ben, is de PR-waarde een veel bediscussieerd ding. Een soort wanhoopspoging om de resultaten van PR een.. Lees verder

Oct 10, 2018

Zo analyseer je data vanuit media-monitoring

Eerder schreef ik een blog over de 7 dingen die je moet meten met media-monitoring. Maar wat moet je vervolgens met alle verzamelde data?..

Lees verder

Oct 4, 2018

Hoe doe je PR voor beurzen en events?

Beurzen zijn nog steeds een geweldige kans voor de media en consumenten om kennis te maken met nieuwe producten, merken en innovaties. Je..

Lees verder

Sep 11, 2018

FNKE en HAN Communicatie starten samenwerking minor PR

FNKE en de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) slaan vanaf het schooljaar 2018-2019 de handen ineen. FNKE is gevraagd door de opleiding.. Lees verder

Sep 4, 2018

Dit zijn de 4 gaafste VR marketing toepassingen

Virtual reality (VR) marketing staat nog in de kinderschoenen, maar is een ontwikkeling om in de gaten te houden. Ik dook in het onderwerp.. Lees verder

Aug 17, 2018

Interieurwinkelketen CASA en PR-bureau FNKE werken samen

Interieurwinkelketen CASA heeft FNKE geselecteerd als PR-bureau voor de PR-activiteiten in Nederland. CASA vestigt zich met de overname van.. Lees verder

Aug 13, 2018

Hieperdepiep, FNKE is 3 geworden

Precies drie jaar geleden schreef ik FNKE in bij de Kamer van Koophandel. Een spannende, maar logische stap. Tijd om terug te blikken op..

Lees verder

Jul 13, 2018

Inbound PR: 3 tips voor het maken van relevante content

In een van mijn vorige blogs vertelde ik je wat Inbound PR inhoudt. Voor een succesvolle inbound PR strategie heb je relevante content..

Lees verder

May 3, 2018

7 dingen die je moet meten met media monitoring

Iedere dag werk je aan goed uitgedachte campagnes, schrijf je content voor je doelgroep, plaats je berichten op social media en probeer je..

Lees verder

Apr 6, 2018

Inbound PR stap 1: maak media persona’s

Een tijd terug schreef ik mijn eerste blog in een reeks over Inbound PR. Na veel lezen en een training aan de Hubspot Academy over inbound..

Lees verder

Feb 18, 2018

Waarom moet je media monitoring inzetten bij campagnes?

Er wordt veel geld geïnvesteerd om prachtige campagnes te ontwikkelen. Maar hoe meet je het effect van deze campagnes? Hoe weet je wat er.. Lees verder

Feb 16, 2018

Waarde van PR voor Desirée Pelgrom van Curvacious

Deel 5 in de serie over de waarde van PR voor klant/blogger/vlogger/influencer/journalist/iets anders. Desirée, wat is de waarde van PR.. Lees verder

Jan 18, 2018

Waarde van PR voor Yvette van Hellemondt

Deel 4 in de serie over de waarde van PR voor klant/blogger/vlogger/influencer/journalist/iets anders. Yvette, wat is de waarde van PR voor.. Lees verder

Dec 19, 2017

Wij zijn verhuisd!

Na  2,5 jaar op IPKW  konden we de roep vanuit de Arnhemse binnenstad niet meer weerstaan. Lees verder

Dec 18, 2017

Stop met praten over jezelf

Niets vermoeiender dan mensen die dag in dag uit alleen maar over zichzelf praten. Al is je levensverhaal nog zo bijzonder, op een gegeven..

Lees verder

Dec 12, 2017

Mediaconsumptie van een PR-consultant

Ons werk gaat voor een groot gedeelte over het bereiken van de juiste doelgroep. Je probeert zo goed mogelijk in de huid van de doelgroep..

Lees verder

Dec 8, 2017

Wat is Inbound PR?

Het begrip Inbound PR gonst al een tijdje rond in de PR-wereld. Inbound kennen we vanuit de marketing maar de combinatie met PR is nieuw...

Lees verder

Dec 7, 2017

Zet micro influencers in bij je campagne voor meer impact

Ga je voor bereik? Kies dan voor een grote influencer. Wil je impact? Kies dan voor 1 of meerdere micro-influencers. Lees verder

Nov 24, 2017

Contentdistributie: de sluitpost op de begroting

Gisteravond mocht ik bij de Grand Prix Content Marketing de prijzen uitreiken in de categorie Not for Profit. Ontzettend leuk om te doen en..

Lees verder

Nov 17, 2017

Interne communicatie in een snelgroeiend bedrijf

FNKE groeit en dus veranderen de bedrijfsprocessen. Binnenkort zijn we met vijf man terwijl we een paar maanden geleden nog maar met z’n..

Lees verder

Nov 10, 2017

20 tips voor meer organisch bereik op Instagram

Het is belangrijk om de binding aan te gaan met je volgers. Dat weten we natuurlijk allemaal, maar toch struggelen veel bedrijven nog met..

Lees verder

Nov 10, 2017

Start 2018 met een frisse blik!

We hebben de meeste sessies voor 2018 met onze klanten achter de rug en dat smaakt naar meer! Wil je een keer met een frisse blik naar jouw..

Lees verder

Nov 10, 2017

Bereik betekent niet dat je mensen ook bereikt

The Guardian, een Britse krant opgericht in 1821, doet het online erg goed én ze weten er geld mee te verdienen.

Lees verder

Nov 5, 2017

Hoe ga je verstandig om met je smartphone?

De laatste maanden gaan mijn gesprekken steeds vaker over het wegleggen van de telefoon en het verwijderen van social media. Een gevalletje

Lees verder

Nov 5, 2017

FNKE's nieuwe aanwinst: Hannah El Fassi

Nieuw bij FNKE maar al volop aan het werk! Sinds een maandje mag ik mezelf met trots de nieuwste aanwinst van FNKE noemen. In mijn eerste..

Lees verder

Oct 31, 2017

Zonder budget is social media zinloos

Heb je (als organisatie) geen budget om te adverteren op Facebook? Stop er dan maar mee. Dat is de boodschap van Avinash Kaushik, Digital.. Lees verder

Aug 28, 2017

Frustratie vrijdag - sollicitanten PR consultant

Beïnvloeden van de beïnvloeders is de platte betekenis van Public Relations. Dat betekent dat je onderzoek moet doen naar wie je wilt..

Lees verder

Jul 21, 2017

Paul Clappers treedt toe als partner bij PR-bureau FNKE

PR-bureau FNKE, gespecialiseerd in data-gedreven PR, heeft vanaf vandaag twee partners: Bram Jeurissen en Paul Clappers. Na bijna twee jaar..

Lees verder

Jul 13, 2017

Hoera FNKE twee jaar oud

Wat doe je bij het naderen van je verjaardag? Je blikt terug en droomt over wat er komen gaat, net als bij een jaarwisseling.

FNKE is..

Lees verder

Jul 13, 2017

Onderzoek internet & social: let op de babyboomer

Het onderzoek ‘What’s Happening Online’ wordt al 10 jaar achtereen uitgevoerd door Ruigrok NetPanel. Het actieve gebruik van Facebook.. Lees verder

Jul 3, 2017

Lang leve het nabellen van het persbericht

Het persbericht is ouderwets, dood en vooral niet effectief, aldus zo ongeveer elke PR-goeroe ooit. Maar waarom worden er dan nog zoveel..

Lees verder

May 31, 2017

Werken bij een PR-bureau

In de afgelopen maanden hebben wij enorme successen geboekt. Mooie projecten gedaan bij onze huidige klanten en het aantal klanten verder.. Lees verder

May 29, 2017

Zo lukt schrijven altijd

Voor degenen die  GTD  gebruiken, is dit een herkenbaar verhaal. Om in 1 keer 500-1.000 woorden op papier te krijgen, is een flinke opgave.. Lees verder

May 16, 2017

Mijn favoriete nieuwsbrief (en hoe die wordt gemaakt)

Twitter, Facebook en LinkedIn maken het steeds moeilijker om jouw boodschap bij jouw fans te krijgen, tenzij je de portemonnee trekt. De.. Lees verder

Mar 6, 2017

Stem op FNKE voor de SAN New Kids on the Block-award

Yes, we zijn genomineerd voor onze eerste award, de SAN New Kids on the Block! Maar dat is nog maar het begin, we hebben alle hulp nodig om..

Lees verder

Feb 21, 2017

Beter bloggen met Google Analyticsdata

Het is populair om vooruit te kijken en allerlei wilde voorspellingen te doen. Helaas wordt er maar weinig gecontroleerd of al die wilde..

Lees verder

Feb 20, 2017

Social ads om je PR moment te verlengen

Vakbroeders en -zusters kennen het wel. Soms ben je weken lang aan het pluggen om dat ene artikel in die Tier 1-titel te halen. Maar wat..

Lees verder

Jan 31, 2017

Waarde van PR voor Hans Kramer

Deel 3 in de serie over de waarde van PR voor klant/blogger/vlogger/influencer/journalist/iets anders. Hans Kramer, wat is de waarde van PR.. Lees verder

Jan 30, 2017

New kid on the blog: Yellow Communications

In de korte tijd dat FNKE bestaat, hebben we al veel geleerd. Maar er is veel dat we nog niet weten. Gelukkig zijn er in Nederland veel PR..

Lees verder

Jan 13, 2017

Data als inspirator

Wij zijn een data-gedreven PR-bureau. Dat wil zeggen dat wij data onder andere gebruiken voor relevante haakjes om campagnes mee te voeren.

Lees verder

Dec 2, 2016

Houden van is ook loslaten

Houden van is ook loslaten. Een uitspraak die ik ooit uit de mond van mijn moeder hoorde. Als puberzoon had ik geen idee waar dat over..

Lees verder

Dec 1, 2016

Wat is de waarde van PR voor jou als Gadgetgear

Deel 2 in de serie over de waarde van PR voor klant/blogger/vlogger/influencer/journalist/iets anders. Arjan Olsder, hoofdredacteur van..

Lees verder

Nov 30, 2016

Druk? Bloggen gaat er als eerste aan

Hoe ik dat toch doe, dat wekelijks bloggen, is een veelgestelde vraag wanneer ik spreek met eigenaren of directeuren van andere bureaus. Nu..

Lees verder

Nov 24, 2016

FNKE wint SodaStream pitch

SodaStream kiest na een pitch voor PR-bureau FNKE als partner voor al haar PR-activiteiten in Nederland. FNKE overtuigde tijdens de pitch..

Lees verder

Nov 23, 2016

Succesvolle lancering Shame or Glory-campagne

Na maanden van voorbereiding is deze week de wereldwijde SodaStream Shame or Glory-campagne gelanceerd. Twee sterren uit Games of Thrones,.. Lees verder

Nov 17, 2016

Wat is de waarde van PR voor jou als Fashionisaparty?

De start van een nieuwe blogserie op FNKE.nl: De waarde van PR voor jou als klant/blogger/vlogger/influencer/journalist/iets anders... Lees verder

Nov 16, 2016

FNKE helpt ProRail bij De Ontknoping

De afgelopen tien jaar heeft ProRail rondom Utrecht Centraal het spoor en de stationshal compleet vernieuwd. Dat zal niemand zijn ontgaan,..

Lees verder

Nov 3, 2016

FNKE lanceert campagne #invloedopjegeld met Knab

Begin dit jaar schreef Paul een blog over hoe je een waardevolle blogger herkent. Die blog werd gelezen door iemand op de..

Lees verder

Nov 1, 2016

PR = creativiteit x hard werken

"Ha, de creatieven!" Zo begroette een man in pak, Bram en mij een tijdje terug bij het begin van FNKE Time. Daarmee zei de man indirect dat..

Lees verder

Oct 20, 2016

Ik zoek een PR-bureau, help!

Je hebt behoefte aan aandacht in de media. Tijd om een PR-bureau in te schakelen. Maar hoe doe je dit nu op een slimme manier en hoe vind..

Lees verder

Sep 20, 2016

Binnen kijken bij FNKE

Je kan nu altijd bij ons binnen komen lopen. Martijn Baudoin van Studio Mambeau is zo vriendelijk geweest om FNKE op Google Maps te zetten...

Lees verder

Sep 9, 2016

Gaat social nog over relaties tussen mensen?

Robots zijn er om saai en repeterend werk te doen voor ons, de mensen. Zodat wij mensen ons kunnen focussen op nieuwe dingen, die de robots..

Lees verder

Sep 2, 2016

New kid on the blog: HvdM

In de korte tijd dat FNKE bestaat, hebben we al veel geleerd. Maar er is veel dat we nog niet weten. Gelukkig zijn er in Nederland veel PR..

Lees verder

Aug 22, 2016

Instagram Automation

Eerder schreef ik over het succes dat Nathan Chan heeft met zijn methode voor Instagram growth hacking. Deze methode heb ik bij twee..

Lees verder

Aug 18, 2016

Data & PR

De samenstelling van bureaus is al jaren ongewijzigd, tot de komst van Big Data. Voorheen zocht je naar een creatieve schrijver met kennis..

Lees verder

Aug 17, 2016

Instagram Stories en The Fear of Missing Out

Mocht je het gemist hebben, Instagram heeft een Snapchat functie toegevoegd. Op Instagram kan je nu korte video's of foto's delen die na 24..

Lees verder

Aug 3, 2016

Hoe vind je de juiste influencers?

In deze post lees je waarom het zo verdomd lastig is om de subtop van influencers te vinden met behulp van tools. Tools laten zich..

Lees verder

Aug 2, 2016

FNKE bestaat 1 jaar!

Precies 1 jaar geleden is FNKE (toen nog onder een andere naam) geboren. Om maar gelijk met een enorm cliché te beginnen, het jaar is..

Lees verder

Jul 13, 2016

Data-gedreven PR, wat is dat nou eigenlijk?

Data zijn 'the talk of the town', maar wat is data-gedreven PR? Amerikaanse bureaus als Shift Communications en Walker Sands in VS, zijn..

Lees verder

Jul 7, 2016

Influencer marketing - hipper dan vintage

Influencer marketing, iets wat iedereen wil. Logisch, want waar vraag is, is aanbod. En dat aanbod groeit met de dag. Maar hoe hip is..

Lees verder

Jul 4, 2016

Google Trends, Brexit en de valkuil van data

Data, in dit geval Google Trends, is niks zonder juiste interpretatie. Na de Brexit zouden Britten massaal zijn Googlen naar de betekenis..

Lees verder

Jul 1, 2016

F5-sessie data-gedreven communicatie: Going viral

Hoe ga je viral? Hoe kopieer je het effect van de Ice Bucket Challenge of #TheDress? Het is de heilige graal onder marketeers en..

Lees verder

Jun 24, 2016

Pas op het Shiny Object Syndrome

Wie alle marketing- en PR-blogs volgt, kan zich snel laten meeslepen in alle hypes en trends. Je moet namelijk als eerste op.. Lees verder

Jun 22, 2016

Data-gedreven PR: hoe kun je zonder?

Gister keek ik naar de presentatie van Christopher Penn, de VP of Marketing van het PR-bureau van de toekomst: Shift Communications. Ik..

Lees verder

Jun 15, 2016

FastRider kiest voor PR-bureau FNKE

FastRider heeft gekozen voor PR-bureau FNKE om het merk en de innovatieve producten stevig op de kaart te zetten én te houden. FastRider is..

Lees verder

May 26, 2016

Facebook video: geluid uit

Bij 85% van de 8 miljard (!) dagelijkse videoviews op Facebook staat het geluid uit. Dat houdt dus in dat je daar rekening mee moet houden..

Lees verder

May 24, 2016

Journalist, gebruik mij!

Over de relatie tussen PR-bureaus en de media wordt vaak geheimzinnig gedaan. Terwijl het zo klaar als een klontje is, we kunnen niet..

Lees verder

May 11, 2016

Pitchen is niet gratis ideeën shoppen

In de afgelopen maanden hebben wij het nu twee keer meegemaakt. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, maar belandt opeens in..

Lees verder

May 10, 2016

New kid on the blog: Whizpr

In de korte tijd dat FNKE bestaat, hebben we al veel geleerd. Maar er is veel dat we nog niet weten. Gelukkig zijn er in Nederland veel PR..

Lees verder

Apr 27, 2016

The Joneses: data gedreven PR sinds 2009

PR kent verschillende smaken en vertegenwoordigt dus een breed scala aan diensten. PR gaat van Reputatie naar crisis en van mediarelaties..

Lees verder

Apr 26, 2016

Jongens-PR en meisjes-PR

De jongens tegen de meisjes, waarschijnlijk de oudste tegenstelling in het bestaan van de mensheid. Voor sommigen misschien ook wel een..

Lees verder

Apr 20, 2016

New kid on the blog: Coopr

In de korte tijd dat FNKE bestaat, hebben we al veel geleerd. Maar er is veel dat we nog niet weten. Gelukkig zijn er in Nederland veel PR..

Lees verder

Apr 13, 2016

RIP het ouderwetse uurtje factuurtje

Het uurtje factuurtje model is ziek en hopeloos ouderwets. Bij rvg worstelden wij er al jaren mee en nu bij FNKE is het..

Lees verder

Apr 12, 2016

Meten is weten

“We meten wat af bij FNKE”, dat riep ik een paar weken geleden al, net nadat de discussie over PR-waarde weer eens de kop opstak...

Lees verder

Apr 5, 2016

PR bureau FNKE introduceert FlipBelt in Nederland

Het Arnhemse PR bureau FNKE introduceert voor IMMAYA Sports de FlipBelt op de Nederlandse markt. De FlipBelt is een handig accessoire voor..

Lees verder

Apr 1, 2016

Tijd om als merk in de schijnwerpers te staan

We willen bij FNKE dat onze klanten in het middelpunt van de belangstelling staan. Of dat nu in bladen is, op social media of op beurzen en..

Lees verder

Mar 31, 2016

"Growth hack the shit out of Instagram"

Instagram is mijn favoriete social media-kanaal, zowel persoonlijk als voor onze klanten. Het is visueel, het is snel en ik heb zo al..

Lees verder

Mar 30, 2016

Een fantastisch blog, maar geen traffic

Met bloggen kun je een autoriteit worden binnen jouw branche. Dus je start met bloggen. Je investeert flink in het bedenken van..

Lees verder

Mar 29, 2016

The next step in FNKE’s Holacracy adoptie

Ik heb er al een aantal keer over geblogd: Holacracy en waarom wij zo werken.

Gister was het tijd voor ‘the next step’ in ons adoptie..

Lees verder

Mar 23, 2016

Holacracy bij FNKE: O jee, ik ben Lead Link

Of ik Lead Link wil worden binnen onze cirkel, die vraag kreeg ik een maand geleden. Mijn eerste gedachte: O jee, dan ben ik ineens de baas..

Lees verder

Mar 22, 2016

Goed bloggen met een schrijfplan

Wil je sneller en beter bloggen? Heb je moeite met opgang komen als je een tekst moet schrijven? Wij helpen je met ons schrijfplan! 

Lees verder

Mar 16, 2016

Ondernemen betekent vrijheid

In 2014 ben ik gevraagd om onderdeel te worden van de oudste Arnhemse Ronde Tafel, Tafel 15. Ik had destijds geen idee wat ik er van kon..

Lees verder

Mar 15, 2016

Merk om van te houden: Red Wing Shoe Company

Bij FNKE werken wij voor merken waarvan wij houden en waar wij vier kliks mee hebben. Maar de wereld is groot en gevuld met andere merken..

Lees verder

Mar 9, 2016

Waarom FNKE het als PR bureau anders doet

Een PR bureau starten in 2015, wie doet dat nu nog? PR is toch hartstikke dood? PR is toch hopeloos ouderwets. Zomaar een paar opmerkingen..

Lees verder

Mar 8, 2016

Klein idee, groot effect

Groot, groter, GROOTST! Dat zijn eerste ideeën vaak en daar is dan nooit budget voor. Dat is prima, je moet groot durven denken, kleiner..

Lees verder

Mar 2, 2016

Waarom kiezen voor een PR bureau?

Omdat je graag bekender, succesvoller en toegankelijker wilt worden. Dat is het korte antwoord. Het lange antwoord? Lees verder

Feb 24, 2016

PR consultants goedgetraind de deur uit

Ik las een post op Ketchum Blog over het nut van trainingen voor PR & digital consultants. Vooral deze uitspraak bevestigde voor mij dat.. Lees verder

Feb 23, 2016

Wat jongeren echt denken over social media

Jongeren, toch wel de heilige graal onder de doelgroepen en met de komst van social media eindelijk te bereiken. Want daar zitten alle.. Lees verder

Feb 17, 2016

De methode Asscher of de methode South Park?

Het is al de hele dag nieuws: een politicus die vanuit zijn hart reageert. In de Volkskrant-nieuwsbreak zegt politicoloog, blogger en maker..

Lees verder

Feb 9, 2016

FNKE is internationaal coördinerend PR bureau JEE-O

PR bureau FNKE coördineert vanaf 2016 de internationale PR voor JEE-O, het Nederlandse awardwinning sanitairconcept in de top van het..

Lees verder

Feb 9, 2016

Instagram Advertising cheat sheet

De makkelijkste en snelste manier om een spel te winnen? Vals spelen! Niet zo leuk en natuurlijk ook niet zo netjes maar in het geval van .. Lees verder

Feb 4, 2016

Twitter je of Twitter je niet

Er is #ophef over Twitter. Dat lees je en hoor je op de radio. Vijf topmanagers moeten vertrekken en oprichter Dorsey heeft het moeilijk.. Lees verder

Jan 26, 2016

FNKE 5-stappenplan om waardevolle bloggers te herkennen

Journalisten gaan bloggen, bloggers worden steeds journalistieker en je kleine buurjongen is een megaster op Youtube. Wie heeft het..

Lees verder

Jan 26, 2016

Roetz-Bikes introduceert de nieuwe Vigour+ en kiest voor PR bureau FNKE

Roetz-Bikes maakt mooie fietsen op een verantwoorde wijze. Tot voor kort was het niet mogelijk om dat te combineren met elektrisch fietsen...

Lees verder

Jan 20, 2016

Tone of voice

Onlangs heb ik voor een klant een 'tone of voice' document gemaakt. Op zoek naar nieuwe inzichten en manieren om deze 'tone of voice' vast.. Lees verder

Jan 13, 2016

Wat heeft 2016 in petto?

Funke is op de kop af 181 dagen oud. Net als veel van onze branche genoten zijn we 4 januari weer gestart in ons eerste levens- en tweede..

Lees verder

Jan 11, 2016

De next step in social: PR & Brand Marketing in de lead

De next step in social media is de inzet van social media als PR instrument en Brand Marketing. Om zo de aandacht rondom je product, van..

Lees verder

Jan 8, 2016

De laatste dagen zijn in zicht!

Aftellen naar Kerst: vandaag ga ik dat écht doen, met nog 1 dag te gaan ;-). Over een uurtje trekken we bij de FNKE de deur dicht, om pas..

Lees verder

Dec 23, 2015

2015 was tof, 2016 wordt nog toffer!

Op 13 juli dit jaar was FNKE een feit. Aljo en Bram verzilverden hun samenwerking en startte samen PR bureau FNKE. Al snel bleek het..

Lees verder

Dec 16, 2015

Wat maakt een persbericht succesvol?

In 2013 heeft SHIFT Communications onderzoek gedaan naar wat de beste momenten zijn om een persbericht te versturen. De uitkomst? Maandag.. Lees verder

Dec 11, 2015

Waarom FNKE voor Holacracy kiest

In het begin van mijn carrière werkte ik in de retail. Ik verkocht TV’s, maar had weinig invloed op de processen omdat ik een junior.. Lees verder

Dec 7, 2015

Hoe word je als startup gevraagd voor pitches?

FNKE heeft als startup al hele gave klanten. Maar FNKE is gretig. FNKE wil meer! FNKE wil meedoen aan toffe PR / Marketing pitches en ze..

Lees verder

Dec 3, 2015

Holacracy bij FNKE: Ik hou van vergaderen

Ik werk nu ruim drie maanden bij PR bureau FNKE en blog als 'nieuwe' medewerker over Holacracy. In het kort: Holacracy is het..

Lees verder

Nov 18, 2015

Juffrouw Jannie - de rol die tóch vervuld moet worden

Als start-up zorg je ervoor dat je focus aanbrengt op wat je doet, voor wie en met name waarom. Dát zit bij FNKE helemaal goed.

Lees verder

Nov 15, 2015

Timelapse van de opening van ons nieuwe kantoor

Vorige week hebben we samen met tientallen relaties, vrienden en familie ons nieuwe kantoor geopend. Voor iedereen die er niet bij kon zijn..

Lees verder

Nov 12, 2015

2G Tuesday bij Facebook: begrijp jij jouw klant?

Op het hoofdkantoor van Facebook is 2G Tuesday geïntroduceerd. Op dinsdag wordt de snelheid van het mobiele internet verlaagd tot 2G, de..

Lees verder

Nov 10, 2015

Discover Weekly: verliefd op een algoritme

Big data en op maat gemaakte, persoonlijke aanbiedingen, dat wil nog niet echt lukken. De AH-Bonuskaart werd ooit met dat idee..

Lees verder

Nov 8, 2015

Wij zijn verhuisd!

Begin 2015 werd ons oude kantoor in het centrum van Arnhem te klein. Op dezelfde plek uitbreiden was geen optie dus gingen we op zoek naar.. Lees verder

Nov 5, 2015

ACTIVEON kiest FNKE voor PR in Nederland

ACTIVEON is in de VS al een grote speler binnen de action cameramarkt en het merk gaat nu Europa veroveren. Voor de Nederlandse PR..

Lees verder

Oct 27, 2015

Pak de regie in de customer journey

In dit overzichtelijke, met goede voorbeelden verrijkte, blog op Marketingfacts gaat het over aanhoudende aandacht voor je klant. Niet..

Lees verder

Oct 26, 2015

Hoe vind je als startup een ervaren PR consultant?

FNKE is pas drie maanden oud en groeit. Reden voor ons om binnen twee maanden een tweede vacature open te stellen. Deze keer specifiek..

Lees verder

Oct 20, 2015

Facebook Design: details, details, details

Soms wil je heel duidelijk laten zien hoe je pagina er mooi uitziet op een iPhone (of ander device, maar ik ga toch even voor de iPhone..

Lees verder

Oct 9, 2015

Holacracy bij FNKE: nieuwe medewerkers

FNKE werkt volgens de principes van Holacracy. Mensen werken binnen een cirkel in rollen en zijn ondernemer in hun eigen rol. Holacracy..

Lees verder

Oct 9, 2015

Ga in gesprek met de klanten van je klant

Als professioneel PR bureau bezoekt FNKE natuurlijk de vakbeurzen waar we netwerken, trends spotten en mensen binnen de branche spreken...

Lees verder

Oct 5, 2015

De retail beperkt nieuwe merken

Nieuwe merken of merken met nieuwe producten zoeken retailers om hun producten te verkopen. Om deze retailers te vinden betalen zij voor..

Lees verder

Oct 1, 2015

FNKE is VPRA Q-Certified

PR bureau FNKE is VPRA Q-Certified en daar ben ik onwijs trots op!

Lees verder

Sep 17, 2015

Branded content scoort

Content is niet meer weg te denken uit de PR-wereld. MarketingTribune beaamt dat met haar artikel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat..

Lees verder

Sep 4, 2015

Adverteren op Instagram

Het is bijna mogelijk: adverteren op Instagram! Doordat FNKE van een geavanceerde Facebook & Instagram advertentietool gebruik maakt kunnen..

Lees verder

Sep 2, 2015

Weapon of mass instruction

Met het Empire State Building als canvas, veertig 20.000 Lumen beamers en een 5k film vragen Travis Threlkel en Louie Psihoyos aandacht.. Lees verder

Aug 21, 2015

Het belang van bloggen

Blogs, ze vliegen je om de oren. Iedere maand komen er bijna 34 miljoen nieuwe blogposts bij, maar waarom zijn ze zo succesvol en waar moet..

Lees verder

Aug 19, 2015

Wat doe je bij negatieve publiciteit?

Het is verstandig om vooraf na te denken over negatieve PR, oftewel negatieve publiciteit. Op Sprout.nl vond ik 4 don’ts (mét oplossingen)... Lees verder

Aug 17, 2015

Facebook anno 2015

Regelmatig blog ik voor Aljo Hartgers op Marketingfacts over social media, en dan met name over Facebook. Daarnaast heb ik een onderdeel.. Lees verder

Aug 1, 2015

Het belang van Facebook Advertising

Lees verder

Aug 1, 2015

FNKE is geboren!

Je kent ze vast wel, van die sprookjes, hoe twee mensen elkaar tegenkwamen, elkaar enorm aanvulden en nog ‘happily ever after’ leefden. Dit..

Lees verder

Jul 1, 2015