Hi, wie zijn jullie?

Wij zijn Yellow Communications, een energiek geïntegreerd communicatiebureau dat er vooral op inzet het verhaal van de klant zo goed mogelijk te vertellen. We willen dat altijd doen op een manier die gehoord en gewaardeerd wordt en die ervoor zorgt dat de betreffende doelgroepen geraakt worden en in beweging komen. Wij geloven dat resultaatgerichte communicatie echt begint bij een hechte band met onze klanten. We werken heel nauw samen met het internationale Hotwire-netwerk, waardoor we ondersteund worden door een schat aan ervaringen en expertises.

Wat doen jullie?

We werken voornamelijk voor klanten in de technologiesector. We bieden een breed palet aan diensten aan, waaronder naast traditionele PR- en communicatie ook content marketing, crisiscommunicatie, workshops, trainingen en we organiseren evenementen.

Hoe zijn jullie begonnen?

Ik ben Yellow gestart in april 2005 omdat ik heel graag de verhalen van organisaties wilde vertellen.

En waarom?

Ik merkte dat veel bedrijven vroegen om middelen en niet vaak goed hadden nagedacht over het resultaat dat ze wilden bereiken. Ik wilde eerst dat gesprek aan gaan. En dat doen we nog steeds. Vanaf het allereerste contact vragen we onze klanten een 50/50 commitment; als wij communiceren zonder het verhaal te voelen dat bij de klant past, gaat de meerwaarde verloren. Met een uitgekiend plan ‘The Yellow Way’ zorgen dat we samen met de klant creativiteit maximaal aanspreken en de doelen bereiken die we gezamenlijk stellen.

Wat is er in jullie bestaan veranderd bij het bureau?

In twaalf jaar hebben we natuurlijk veel ontwikkelingen doorgemaakt. Van eenmanszaak naar een BV. Van alleen naar een team met 10 mensen. Van sturend naar zelfsturend. Van uurtje-factuurtje naar value based pricing. We zijn steeds volop in ontwikkeling en dat maakt ondernemen zo leuk.

Waar ligt ruimte voor PR in Nederland?

Journalisten hebben door het kleiner worden van redacties en druk op kosten steeds minder tijd. Ze moeten met minder middelen wel net zoveel of zelfs meer kunnen produceren, dus daar ligt een kans voor PR om middels slimme contentstrategie de journalist daar waar mogelijk te ontlasten. Verder zijn ongelooflijk veel bedrijven nog onwetend over de kansen die er liggen als zij hun boodschap beter kunnen vertalen naar de doelgroepen die zij willen bereiken.

Wat vind je van FNKE en hoe wij PR benaderen?

Ik heb heel veel bewondering voor de wijze waarop Bram en het team samenwerken, zich blijvend verdiepen in het vak en vooral hoe jullie – net als wij – altijd willen leren van elkaar en van andere ondernemers en vakgenoten. Samen kunnen we de PR-wereld nog mooier maken!

Wat is dé gouden tip voor FNKE?

Blijf heel dicht bij jezelf. Doe waar jij in gelooft en geniet!

Meer new kid on the blog:

Jos Govaart van Coopr

Annerieke Kamphuis van Whizpr

Daniëlle Tamis van HvdM