Of dat nou journalisten, bloggers, medewerkers, influencers, vloggers, klanten of investeerders zijn. Dat PR en content marketing logische partners zijn, spreekt dus voor zich.

Wat is content?

Content is een breed begrip. Blogs, vlogs, whitepapers, video, infographics; eigenlijk valt alles wat je online consumeert er onder.

Met alleen goede verhalen ben je er nog niet, je moet deze content ook op het juiste moment en op de juiste plaats delen voor maximale impact. Want content moet wel opvallen tussen de resultaten van de (minstens) 40.000 zoekopdrachten die Google per seconde verwerkt. Het moet zinvolle, behulpzame of inspirerende content zijn die het waard is om te delen. Niet opdringerig of teveel op de verkoop gericht dus.

Inbound & content marketing

Content marketing wordt ingezet voor branding als ook voor loyalty, service en support. De content kan via verschillende kanalen worden aangeboden: via search, email, advertising en offline zoals een magazine. Met inbound zorg je ervoor dat je gevonden wordt, op het juiste moment.

De focus ligt op het binden van de doelgroep met content series. Dat kan in allerlei vormen: blogs, vlogs, podcasts of interviews. Je verovert de harten van de doelgroep, bouwt aan vertrouwen en uiteindelijk aan de relatie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Onder content marketing verstaan wij dus alles wat komt kijken bij het consistent creëren en distribueren van content. Met onze tools meten wij de inspanningen in real-time en sturen we die waar nodig bij. Achteraf volgt een heldere rapportage waarmee wij nieuwe inzichten krijgen voor volgende campagnes.

 

FNKE stuff

Case: introductie van de JEE-O bloom series by Edward van Vliet

JEE-O ontwikkelde samen met de Nederlandse topontwerper Edward van Vliet de bloom series. In het voorjaar van 2018..

Lees verder

Apr 5, 2019

De 7 content marketing trends van 2020

Content marketing is hot en mag niet ontbreken in je strategie. Ieder communicatiebureau op de hoek claimt inmiddels de..

Lees verder

Jan 16, 2020